ik ga naar de kinderfysiotherapeut

Papa of mama heeft voor jou een afspraak bij de kinderfysiotherapeut gemaakt. Misschien hebben ze je al verteld waarom je naar de kinderfysiotherapeut gaat. Bij de kinderfysiotherapeut komen allerlei kinderen: hele kleine baby’s, kinderen die nog niet op de basisschool zitten, kinderen van de basisschool en óók kinderen die al op de middelbare school zitten.

Jouw kinderfysiotherapeut heet Rianne of Rogier. Je kan bij één van ons komen als je het moeilijk vindt om sommige bewegingen te maken. Bijvoorbeeld op één been staan, hinkelen, huppelen, koprollen, springen, goed lopen, hard lopen, fietsen, zwemmen, ballen gooien en vangen, kleuren, tekenen, schrijven, knippen, vouwen en veters strikken. Maar ook als pijn hebt, omdat bijvoorbeeld je been of arm gebroken is geweest of je met sporten een blessure hebt opgelopen. Of misschien ben je wel bang om te klimmen in het klimrek, te glijden op de glijbaan, voor schommelen of fietsen?

De eerste keer dat je op bezoek komt, gaan we eerst praten. Over wat je moeilijk of eng vindt. Of welke beweging pijn doet. Maar ook wat je heel graag doet en leuk vindt. Als je dat wil, is het fijn als Rianne of Rogier met jou daarover kan praten. Maar als je dat een beetje eng vindt, geeft het niet. Dan kan papa of mama het antwoord wel geven.

Daarna mag je een paar opdrachtjes doen. Dan kan je laten zien wat je allemaal al kan. Vaak moet de kinderfysiotherapeut ook nog even voelen hoe jij sommige bewegingen maakt, bijvoorbeeld hoe jij je voet of arm beweegt. Tussendoor leggen we aan jou uit waarom je een opdracht doet. Ook hoe goed je het al doet en wat je kan doen om de opdracht nog beter te doen. De opdrachten kunnen we aan tafel doen als dat nodig is. Of we maken een soort weggetje (parcours) waar je allemaal verschillende opdrachtjes kan doen. Het is ook leuk om er een spelletje of wedstrijd van te maken!

Aan het einde van de afspraak oefenen we de opdrachtjes die je ook thuis moet oefenen, een soort huiswerk. Soms is het belangrijk dat papa of mama je daarbij helpt. De volgende afspraak kijken we samen hoe je de opdrachtjes voor thuis hebt geoefend.

En dit is een foto van ons, dan heb je de kinderfysiotherapeut alvast gezien!

Rianne Mosterd – van der Meijs

Rogier Schomaker

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt